Vítězové 2023

Soutěž Podnikavá hlava proběhla dne 28. května 2023 pod záštitou náměstka hejtmana Olomouckého kraje, Ing. Jana Šafaříka, MBA a v letošním roce byla udělena záštita nad akcí i rektorem UP. Hlavním partnerem bylo tradičně Inovační centrum Olomouckého kraje, které se podílí na finančních odměnách vítězům a poskytuje expertní startupové konzultace

Soutěž je určena budoucím, začínajícím i zkušeným podnikatelům a za její existenci se dosud přihlásilo více než 380 projektů. Do letošního čtrnáctého ročníku soutěže se přihlásilo 23 soutěžících, z nichž 10 s nejlepšími podnikatelskými záměry postoupilo do finále.

Letošní ročník Podnikavé hlavy znovu potvrdil, že Olomoucký kraj je bohatý na inspirativní a perspektivní nápady, které čekají na realizaci a podporu.

Vyhlášení vítězů a předání cen proběhlo za účasti Jana Šafaříka, náměstka hejtmana Olomouckého kraje, a Tomáše Dostála, ředitele Inovačního centra Olomouckého kraje. Vítězný projekt získal nejen finanční odměnu 50 000,- Kč, ale také příležitost k navázání nových kontaktů, sdílení zkušeností a konzultacím s mentory. Vítěz soutěže má také možnost využít 50% slevu na roční pronájem kanceláře ve Vědeckotechnickém parku UP.

V roce 2023 se stal vítězem projekt 2short.ai pana Samuela Jašíka, který využívá umělé inteligence ke tvorbě krátkých klipů a podcastů. Druhé místo Druhé místo obsadila dvojice talentovaných středoškoláků s aplikací FreshenUp, která pomůže klientům i poskytovatelům kosmetických služeb zlepšit proces objednávání. Vítěznou trojici pak uzavírá projekt Smart Home Box, nabízející díky unikátnímu spojení znalostí z architektury, IT a designu inovativní zařízení pro chytrou domácnost.

Podrobné informace o soutěži naleznete na webu www.podnikavahlava.cz nebo Facebooku Soutěž Podnikavá hlava.

Výsledky finále:

1. místo:                      Samuel Jašík, projekt 2short.ai

2. místo:                      Adam Šotek a Milan Šišma - FreshenUp

3. místo:                      Matěj Svoboda - Smart Home Box

Speciální kategorie pro rok 2023:

"Podnikatel z UP"        Samuel Jašík, projekt 2short.ai           


Poslední změna 17. 06. 2024 08:43:11