Setkání Mikroregionů Olomouckého kraje

24. pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje

V úterý dne 14. května 2024 se uskutečnilo další pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje. Tato akce byla společně pořádána Olomouckým krajem ve spolupráci s Mikroregionem Střední Haná. Setkání se uskutečnilo v Kojetíně a zúčastnilo se ho také vedení kraje.

Doprava a dopravní obslužnost, investice, podpora venkova, dostupnost sociální péče, novinky ze školství či z odpadové problematiky řešili zástupci Olomouckého kraje v Kojetíně. V úterý 14. května se tam konalo další setkání mikroregionů, tentokrát společně se Svazkem obcí mikroregionu Střední Haná.

„Účel setkání je stejný jako v předchozích třiadvaceti letech – promluvit si o tom, co mikroregiony trápí, co se jim daří, v čem by potřebovaly pomoct a co od nás očekávají. Samozřejmě nemůžeme vyřešit všechny potíže, ale díky dobrému hospodaření kraje v průběhu celého volebního období můžeme obcím a městům v mnohém pomoci a pomáháme,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek.

Mikroregiony jsou sdružením obcí, jejichž posláním je rozvoj jednotlivých vesnic i celých regionů. Na území kraje je jich aktuálně šestatřicet.

„Všechny obce mohou čerpat peníze z programu Podpora obnovy venkova, který jsme letos navýšili o patnáct miliónů korun. Velmi kladnou reakci má u starostů také dotování provozu malých vesnických prodejen. Zpětná vazba z mikroregionů je pro nás velmi důležitá, protože ji promítáme do našich rozhodnutí,“ dodal Jan Šafařík, náměstek hejtmana pro regionální rozvoj.

Setkání se za Olomoucký kraj zúčastnili hejtman Josef Suchánek, náměstci Jan Šafařík a Ivo Slavotínek a krajští radní Martin Šmída, Petr Lysek a Aleš Jakubec, kteří jednotlivě představili aktuální novinky ze svých oblastí. 

Setkání mikroregionů
Setkání mikroregionů
Setkání mikroregionů
Setkání mikroregionů
Setkání mikroregionů
Setkání mikroregionů
Setkání mikroregionů
Setkání mikroregionů
Setkání mikroregionů

Prezentace z pracovního setkání:

Soubor typu pdfFinance, krizové řízení, doprava_hejtman Josef Suchánek.pdf(1,3 MB)stáhnout
Soubor typu pdfSociální věci, záležitosti seniorů_1. náměstek Ivo Slavotínek.pdf(1,3 MB)stáhnout
Soubor typu pdfRegionální rozvoj, územní plánování a rozvoj venkova_náměstek Jan Šafařík.pdf(584 kB)stáhnout
Soubor typu pdfSmart region 2024, DTM_radní Petr Lysek.pdf(1,3 MB)stáhnout
Soubor typu pdfŠkolství_radní Aleš Jakubec.pdf(902,6 kB)stáhnout
Soubor typu pdfŽivotní prostředí, odpady a zemědělství_radní Martin Šmída.pdf(2,1 MB)stáhnout
Soubor typu pdfSFPI_RC_prezentace postup práce pro RRA_Martin Kučera.pdf(834,7 kB)stáhnout
Pozvánka na 23. pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje

Pozvánka na akci:

Soubor typu pdfPozvánka a harmonogram na 24. pracovním setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje(448,3 kB)stáhnout

Aktuality:

16.05.2024 - Vedení kraje diskutovalo se zástupci mikroregionů

Doprava a dopravní obslužnost, investice, podpora venkova, dostupnost sociální péče, novinky ze školství či z odpadové problematiky řešili zástupci Olomouckého kraje v Kojetíně. V úterý 14. května se tam konalo další setkání mikroregionů, tentokrát společně se Svazkem obcí mikroregionu Střední Haná.

Vedení kraje diskutovalo se zástupci mikroregionů

24.04.2024 - Pozvánka na 24. pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje

Olomoucký kraj ve spolupráci s Mikroregionem Střední Haná pořádá v úterý 14. května pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje. V pořadí již 24. setkání se uskuteční v Kojetíně.

Pozvánka na 24. pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje

06.04.2023 - Pozvánka na 23. pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje

Olomoucký kraj ve spolupráci s Mikroregionem Kostelecko pořádá v úterý 25. dubna 2023 pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje. V pořadí již 23. setkání se uskuteční v obci Čelechovice na Hané.

Pozvánka na 23. pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje


Poslední změna 16. 05. 2024 13:44:44