Značku Výrobek OK® v letošním roce získalo 15 výrobků

10. 06. 2024

Ocenění „Výrobek Olomouckého kraje“ s právem označení „Výrobek OK ®“ uděluje Agrární komora Olomouckého kraje od roku 2005. V letošním roce získává toto ocenění 15 výrobků, celkem se značkou pyšní 255 výrobků z odvětví potravinářství a zemědělství.

Soutěžilo se v devíti kategoriích: masné výrobky tepelně opracované, masné výrobky trvanlivé, sýry včetně tvarohu, mléčné výrobky ostatní, pekařské výrobky včetně těstovin, cukrářské výrobky včetně cukrovinek, alkoholické a nealkoholické nápoje, ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě a ostatní.

Komise měla nelehký úkol vybrat z nich ty nejlepší. Hodnotila obal, označení, vzhled, chuť, kvalitu a složení výrobků, důležitá byla také originalita a vysoký podíl ruční práce. Výrobek musel být vyroben v Olomouckém kraji.

Vítězné produkty získávají logo, které mohou používat na svých obalech. Logo tvoří kombinace žluto-zeleného a modrého trojúhelníku. „Žluto-zelený trojúhelník znázorňuje přechod úrodné Hané do jesenického pohoří, postupně tmavnoucí modrý trojúhelník představuje řeku Moravu, která stéká z Jeseníků a mění se v mohutnou řeku.

Zájem o značku dokazuje počet přihlášených výrobků. Letos bylo do soutěže přihlášeno 155 výrobků od 45 žadatelů.

Slavnostní vyhlášení vítězů proběhne 3. října 2024 na Výstavišti Flora Olomouc při příležitosti podzimní výstavy Flora Olomouc – Hortikomplex.

Výrobek OK® 2024


Poslední změna 10. 06. 2024 13:27:41