V Olomouckém kraji již znají nominované produkty na prestižní ocenění značkou Regionální potravina

10. 06. 2024

V Olomouckém kraji byly vyhlášeny nominace na prestižní ocenění značkou Regionální potravina. O toto ocenění se letos ucházelo 45 místních výrobců s celkem 145 produkty.

Hodnotitelská komise se sešla v Olomouci a značku Regionální potravina Olomouckého kraje navrhla pro vybrané výrobky. Mezi nominovanými výrobky se objevila například Pomazánka tvarohová s paprikou od Václava Osičky z Doubravského dvora, Skaličský med – květový lipový od Jaroslava Juráně a Klobása s tvarůžky od Antonína Jelínka z Lahůdek z Hané.

Soutěž Regionální potravina je každoroční událostí, která se koná ve všech krajích České republiky. Jejím cílem je ocenit a podpořit místní výrobce a jejich kvalitní produkty

V Hodnotitelské komisi zasedli tradičně zástupci Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory, Potravinářské komory a Krajského úřadu.

Ocenění značkou Regionální potravina si producenti převezmou na slavnostním vyhlášení v Olomouci ve čtvrtek 3. října 2024. 

Více informací o soutěži a nominovaných produktech najdete na webových stránkách Olomouckého kraje, ZDE.

Regionální potravina 2024
Nominace na ocenění - Regionální potravina OK 2024


Poslední změna 10. 06. 2024 13:24:14