Seniorské cestování šlo opět na dračku

29. 07. 2024

Zájezdy pro seniorské cestování, které pořádá Olomoucký kraj ve spolupráci se soukromou cestovní kanceláří, zmizely jako teplé housky na krámě. Některé z nich byly pryč během pár hodin od spuštění prodeje.

Seniorské cestování je jedním z nejúspěšnějších krajských projektů. Těší mě, jaký zájem mezi seniory vyvolaly zájezdy letos a věřím, že popularitu si tento projekt udrží i dál,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Ze široké nabídky zájezdů jich v polovině prázdnin zůstává v nabídce jen pár, ostatní lidé vykoupili.  Atraktivní nebyla jen samotná paleta nabízených destinací, ale také jejich ceny. Za dvě stě korun se mohli výletníci z řad seniorů podívat třeba na hrady, zámky, navštívit muzea i galerie nebo si projít přírodní zajímavosti. Příznivá cena nabízených zájezdů je dána faktem, že projekt dotuje Olomoucký kraj.  

„Seniorské cestování v sobě spojuje hned dvě důležitá témata – jednak takto Olomoucký kraj podporuje aktivní život seniorů, a dále tím přispívá k podpoře turistického ruchu. Nabídka zájezdů byla koncipovaná tak, aby si lidé mohli vybrat ze známých lokalit i míst, která na objevení turisty ještě čekají,“ dodala Milada Sokolová, uvolněná členka Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu.

Seniorské cestování šlo opět na dračku
Seniorské cestování šlo opět na dračku
Seniorské cestování šlo opět na dračku


Poslední změna 29. 07. 2024 11:18:35