Senioři opět mohou na výlety po celém kraji. Odstartovalo seniorské cestování

21. 05. 2024

„Každý výlet vyjde účastníka díky krajskému příspěvku pouze na dvě stě korun. Výlety jsme již několik let nezdražili, což je vzhledem k současnému zdražování skvělá zpráva. Rádi tuto akci podporujeme, je hezké vidět aktivní seniory, kteří se každoročně na období cestování těší,“ uvedl hejtman Josef Suchánek.

Výlety lze zakoupit prostřednictvím webu seniorskecestovani.cz. Zájemci si tam zájezdy objednají podobně, jako když nakupují přes e-shop. Nakupovat však mohou také osobně, a to v Regionálním informačním centru Olomouc ve Smetanových sadech mezi pavilonem A a pavilonem E. Jednotlivé výlety jsou rozděleny do třech skupin dle fyzické náročnosti.

„Všechny výlety zahrnují cestu autobusem, program včetně vstupného, oběd a služby průvodce. Z nabídky si vybere opravdu každý, ať už má rád přírodu, památky nebo technické zajímavosti. Odjezdy jsou naplánované z různých měst, abychom pokryli celý kraj,“ řekla Milada Sokolová, uvolněná členka Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu.

Zájemci mohou letos navštívit například elektrárnu Dlouhé Stráně, Zbrašovské jeskyně, zámek Konice, hrad Helfštýn, Schrothovy léčebné lázně, pivovar Holba nebo kostel ve Staré Vodě. Seznam všech výletů naleznete níže v přiloženém souboru. Do projektu se může zapojit až 1 700 účastníků, podmínkou je minimální věk 60 let a trvalé bydliště v Olomouckém kraji.  

0i3a3318.jpg
seniorske-cestovani-2024-1.jpg
seniorske-cestovani-2024-2.jpg
Soubor typu pdfseniorske-cestovani-2024.pdf(820,5 kB)stáhnout


Poslední změna 04. 06. 2024 09:01:09