Začala podzimní Flora Olomouc

Dnes dopoledne začala tradiční podzimní etapa zahradnické výstavy Flora Olomouc. Jedním z bodů programu je také festival gastronomie a nápojů OLIMA, v rámci kterého se uskutečnilo tradiční vyhlášení výsledků soutěže Regionální potravina Olomouckého kraje. Z rukou hejtmana Jiřího Rozbořila si ocenění převzali vítězní výrobci: Váhala a spol. za Farmářskou klobásku, Bezchlebova rodinná konzervárna Via Delicia za Kachní stehýnka ve vlastním sádle, Lucie Andrýsková za Čerstvý sýr v bylinkové brušetě, Václav Osička za Malinový mls, SOŠ gastronomie a potravinářství Jeseník za Ořechový rohlíček, Jarmila Jonáková za Katrin dort, minipivovar Chomout za pivo Režná Bára, Viktorie Zemánková za Džem aronie s višněmi a Jaroslav Juráň za Skaličský med – květový jarní.