Kraj pomůže zatopeným obcím. Spuštěna byla také veřejná sbírka

03. 07. 2024

Několik obcí na Přerovsku, které na konci minulého týdne poničila blesková povodeň, nezůstanou bez pomoci. Postižené vesnice se dočkají podpory Olomouckého kraje. Dobrovolný svazek obcí Moravská brána vyhlásil také sbírku pro veřejnost.

„Jsem si jistý, že si v Olomouckém kraji musíme v případě podobné nouze pomáhat. Společně se starosty zasažených obcí i zástupci hasičů jsme přímo na místě řešili možnosti, jak vytopeným obcím co nejrychleji pomoci,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Velká voda se vesnicemi prohnala minulý týden a poškodila více než stovku nemovitostí. Zanechala také škody na obecní infrastruktuře – silnicích, vodních korytech nebo na kanalizační síti.  Největším problémem byly obrovské nánosy bahna, které se splavilo z okolních polí.

Hasiči i místní firmy přispěchali na pomoc se speciální technikou a pomoci teď mohou i všichni ostatní, kteří mají srdce na pravém místě. Krajskému úřadu Olomouckého kraje se totiž podařilo v rekordně krátkém čase zajistit vyhlášení veřejné sbírky.

„Na transparentní účet 6643821379/0800 mohou lidé posílat finanční dary, které zamíří přímo do postižených obcí. Zapojit se může opravdu každý – lidé, ale například i firmy. Účet bude přístupný do konce roku,“ dodal hejtman Suchánek.  

Kraj pomůže zatopeným obcím. Spuštěna byla také veřejná sbírka


Poslední změna 03. 07. 2024 13:46:05