Kotlíkové dotace končí. Nepropásněte poslední příležitost

26. 07. 2024

Olomoucký kraj se loučí s oblíbeným dotačním programem kotlíkových dotací. Do konce srpna mají obyvatelé kraje poslední možnost požádat o finanční podporu na výměnu starých kotlů za ekologičtější varianty. Termín pro podání žádostí končí na konci léta.

„Kotlíkové dotace jsou zaměřeny na nízkopříjmové domácnosti, a my jsme rádi, že můžeme přispět k úspoře nákladů na energie a zároveň podpořit čistější životní prostředí,“ řekl hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek.

Pátá vlna programu nabízí dotace s celkovou částku 75 miliónů korun. Na pořízení kotle na biomasu může může žadatel získat maximálně 130 tisíc korun a na nové tepelné čerpadlo až 180 tisíc korun. O dotaci mohou požádat také domácnosti, které mají od 1. ledna 2021 kotel vyměněný.

Zájemci mohou podávat své žádosti až do konce srpna. „Nepropásněte tuto příležitost zlepšit vytápění svých domácností a přispět k čistějšímu ovzduší. Naši pracovníci vám zdarma pomohou s vyplněním žádosti,“ dodal Petr Lysek, krajský radní pro oblast investic, evropských projektů, transparence, IT a Smart regionu.

Kdo může žádat?

  • Senioři a invalidní důchodci: Žadatel i všichni členové domácnosti musí pobírat starobní nebo invalidní důchod pro invaliditu 3. stupně.
     
  • Domácnosti s příspěvkem na bydlení: Žadatel nebo některý ze členů domácnosti musel pobírat příspěvek na bydlení alespoň jednou od 1. ledna 2022 do podání žádosti.

Jak žádat?

  • Žádost je nutno podat prostřednictvím elektronického formuláře, který je včetně dotačního programu a jeho příloh dostupný ZDE. Zájemci mohou podávat své žádosti do 30. srpna, přesně do 12 hodin.
Kotlíkové dotace končí. Nepropásněte poslední příležitost


Poslední změna 26. 07. 2024 10:05:42