Karlovy Vary budou pořádat Vodíkové fórum 2024

25. 06. 2024

Třetí ročník největší vodíkové platformy v České republice proběhne v Císařských Lázních v Karlových Varech. Akce s názvem „Na vodíku záleží“ proběhne ve dnech 10. – 11. 9. 2024 a bude zaměřena na vodíkové technologie, rozvoj a využití vodíku v České republice.

První ročník H2 Fóra se uskutečnil v Ústeckém kraji v roce 2022. Druhý ročník H2 Fóra se uskutečnil v Moravskoslezském kraji v roce 2023. V letošním roce 2024 bude H2 Fórum hostovat Karlovarský kraj. Tento kraj, známý zejména jako lázeňský, je i významným uhelným regionem. S ostatními zmíněnými kraji ho spojuje historický význam těžby uhlí, které však v současné době přechází do útlumu. Uhlí je pro tyto kraje klíčovou komoditou a jeho těžba je důležitou ekonomickou aktivitou napříč celým krajem, avšak je velice pravděpodobné, že se jeho těžba v brzké budoucnosti úplně zastaví. V takovém případě bude nutné výpadek nahradit novými moderními a udržitelnými technologiemi. Jedním z nejpravděpodobnějších řešení je právě využití vodíku.

Na H2 fóru 2024 vystoupí řada zajímavých osobností z veřejného, akademického a komerčního sektoru. V rámci programu proběhnou odborné přednášky a diskuse, do které se budou moci zapojit všichni přítomní účastníci. Hlavními tématy budou: vodíková budoucnost, představení úspěšných projektů jak z Česka, tak ze zahraničí a představení vodíkových údolí a potřeba jejich vzniku.

Vodíkové fórum 2024 se koná pod záštitou Ministerstva Průmyslu a Obchodu.

Více informací, včetně registračního formuláře a programu akce, jsou k nalezení na webových stránkách H2 Fórum 2024 na tomto odkaze: https://h2forum.inovujsnami.cz/

Vodíkové fórum - náhledové foto


Poslední změna 25. 06. 2024 15:29:28