Historický den na hradě Šternberk

30. 06. 2024

Letní prázdniny zahájíme na hradě Šternberk ve velkém stylu doprovodnou akcí Historický den na hradě Šternberk a exkluzivním vystoupením provazochodce Petra Poláka.

Program pro naše návštěvníky připravujeme na neděli 30. 6. 2024. V prostorách hradního parku postaví své ležení historického soubor Kirri. Návštěvníci se mohou těšit na opravdu bohatý program. Připravené budou ukázky řemesel, taneční vystoupení, historické soutěže a hry pro děti i dospělé, do který se mohou zapojit v průběhu celého dne. Na místě bude postavena historická zbrojnice, chybět nebudou ukázky střelby či lukostřelnice.

Vrcholem víkendu bude provazochodecké vystoupení. Provazochodec Petr Polák instaluje přímo nad prostory hradního parku vysoké lano, na kterém předvede návštěvníkům své dech beroucí umění. Vystoupení se odehraje v časech 10.30 / 12.30 / 13.30. Novinkou bude provazochodecký workshop na nízké lajně, kde si budou moci návštěvníci akce vyzkoušet základy chůze.

Po celý den budou samozřejmě probíhat prohlídky hradu, kterým vás provedou průvodci v historických kostýmech. První prohlídka začíná v 10 hodin, poslední v 16 hodin. Součástí vstupného na prohlídky je vstup do hradního parku. Samostatný vstup na historický program v hradním parku činí 70 Kč za osobu, historické soutěže a hry se hradí samostatně.

Historický den na hradě Šternberk


Poslední změna 26. 06. 2024 16:14:02