Herní výstava Chemoplast Brno hravě i zdravě

Datum22. 05.-06. 09. 2024
Místo konáníMuzeum silnic ve Vikýřovicích u Šumperka
OrganizátorMuzeum silnic ve Vikýřovicích u Šumperka

Cvrnkací fotbálek, „tatrovky“, stavebnice i domácí potřeby na výstavě v silničním muzeu ve Vikýřovicích

Chemoplast Brno hravě i zdravě – exkluzivní expozičně – herní výstava na retro vlně nabízí ze světově největší soukromé sbírky mapující historickou osu portfolia výrobních artiklů „Chemoplast Brno“ – někdejšího zakladatele a výrobce prvotních sad CHEVA, ale obecně stavebnic, her, skládaček, hraček, cvrnkacích fotbalů, táhlových hokejů, deskových her na cesty, nábytku pro panenky, dětského programu hraček na pískoviště, domácích potřeb aj. K vidění je např. populární plastová „tatrovka“ ale i mnoho dalších hraček pro kluky i děvčátka – pracovní nářadí, pokojíčky pro panenky ad. Vystaveny jsou i plastové kosmetické pomůcky, dobové dataprojektory a mnoho dalších domácích pomocníků.

Výstava je  doplněna o autorská díla z české stavebnice CHEVA od zakladatele a patrona projektu Svět kostiček® Ing. arch. Petra Šimra,  mezi která se řadí budovy různorodé české i zahraniční architektury.

V dětské herně v předsálí se představí kostky stavebnic CHEVA®, CHEVA BIMBO®, ale také například cvrnkací fotbal ze souboru stolních a společenských her.

Výstava bude ve Velkém výstavním sále Muzea silnic ve Vikýřovicích do 10. září 2024.

Herní výstava Chemoplast Brno hravě i zdravě


Poslední změna 26. 06. 2024 09:06:29