Byznys bez rodiny není úspěch. Hledá se firma přátelská rodině

13. 08. 2024

Dobrou pověst a konkurenční výhodu získají firmy, které se opět mohou ucházet o titul Společnost přátelská rodině. Projekt pořádá Síť pro rodinu a hrdým nositelem ocenění je také Krajský úřad Olomouckého kraje.

„Každý dobrý podnikatel ví, že to nejdůležitější, co firma má, jsou spokojení zaměstnanci. Projekt Společnost přátelská rodině míří právě na ně. Jsem si jistý, že v našem kraji je spousta podniků a firem, které mohou být v tomto směru inspirací pro ostatní,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Přihlášené organizace projdou auditem, který se zaměřuje na čtyři základní oblasti. Hodnotí se zaměstnavatelské podmínky, a především prorodinné aktivity. Zájemce o certifikát musí úspěšně projít dotazníkovým šetřením, obstát při kontrolní návštěvě i před závěrečnou tříčlennou porotou. Nejde ale o nic hrozného ani o žádné zkoušení před tabulí – celé řízení probíhá v pohodové a přátelské atmosféře.

Že je rodina základ státu, není klišé, ale realita. Také proto hejtmanství schválilo a nyní naplňuje vlastní koncepci rodinné politiky,“ připomněl Ivo Slavotínek, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro sociální oblast.

Nominace mohou zasílat jak sami zaměstnavatelé, tak i zaměstnanci na adresu lucie.milanova@sitprorodinu.cz. Uzávěrka přihlášek je 31. srpna. Slavnostní předávání certifikátů se uskuteční letos na podzim.

foto z akce Den pro rodinu
Byznys bez rodiny není úspěch. Hledá se firma přátelská rodině
foto z akce Den pro rodinu
Soubor typu pdfAUDIT SPOLEČNOST PŘÁTELSKÁ RODINĚ(92,3 kB)stáhnout


Poslední změna 13. 08. 2024 14:20:35