Burza práce a vzdělávání - Šumperk

26. 09. 2024

Ve čtvrtek 26. září 2024 odstartuje další ročník Burz práce a vzdělávání v Olomouckém kraji. Jedná se o přehlídky nejvýznamnějších a perspektivních zaměstnavatelů Olomouckého kraje, se kterými se společně prezentují spolupracující střední, vyšší a vysoké školy. Vstup a veškeré poradenství pro návštěvníky jsou zdarma. Na organizaci se spolupodílí Úřad práce ČR, Okresní hospodářská komora Šumperk a Svaz průmyslu a dopravy ČR.

Na burze se představí tři desítky zaměstnavatelů a 18 středních odborných a vysokých škol. Všechny vystavující subjekty mají vazbu na šumperský region.

Akce je určená všem, kteří hledají práci, žákům, kteří si vybírají budoucí povolání, a jejich rodičům, nebo těm, kteří přemýšlejí o doplnění či změně kvalifikace. Cílem je představit klíčové regionální zaměstnavatele, seznámit veřejnost s možnostmi uplatnění na trhu práce a pomoci mladým lidem při výběru vhodného studijního oboru nebo pracovního místa.

Na burze bude mít své zastoupení také Úřad práce ČR. Jeho specialisté poradí lidem při výběru vhodného povolání či rekvalifikace, pomohou jim s orientací ve vzdělávací nabídce škol. To vše s ohledem na jejich osobní předpoklady a budoucí profesní uplatnění. Návštěvníci získají přehled o tom, co v dnešní době zaměstnavatelé v tomto regionu potřebují a o jaké profese mají především zájem.

Všichni, kdo hledají práci, dostanou jedinečnou šanci kontaktovat na jednom místě a během jediného dne více zaměstnavatelů, případně si domluvit další jednání s těmi, se kterými najdou společnou řeč. Pro tyto případy doporučuje ÚP ČR zájemcům o práci, aby si s sebou vzali profesní životopis s kontaktními údaji a informacemi o získaném vzdělání a praxi.

V rámci doprovodného programu se návštěvníci mohou zastavit u tzv. živé knihovny povolání a podívat se na praktické ukázky činností a řemesel. Připraveny jsou i soutěže pro žáky a studenty a zajímavé ukázky výrobků vystavujících firem.

Burza práce Šumperk


Poslední změna 24. 09. 2024 10:15:39