Značkou HANÁ regionální produkt® byli oceněni další výrobci a nové služby
Na dubnovém jednání certifikační komise bylo rozhodnuto o přidělení certifikátů dalším výrobkům – jedná se o: kovářské výrobky Ondřeje Malínka z Olomouce, kvasové a celozrnné pečivo Luďka Bečici, kávové zrno, které vyrábí žáci Středního odborného učiliště Litovel, Troubelické maso z vlastních chovů od společnosti TAGROS, Báťkovy bylinkové sirupy, Moštěnický sirup a pivo Kosíř.
Kromě řemesel a regionálních pochoutek certifikační komise přidělila certifikát i novým službám, které sídlí na litovelském náměstí – REGIO kávárna Ječmínek a Café restaurant Záložna.
Výrobky vhodné pro udělení značky hodnotí vždy certifikační komise, kterou tvoří zástupci místních akčních skupin, sdružení, institucí, regionálních výrobců a odborné veřejnosti. Zaměřuje se především na základní kritéria, podporující místní původ, kvalitu, šetrnost k životnímu prostředí a jedinečnost ve vztahu k regionu. Regionální značka garantuje zákazníkům původ výrobku z Hané, originalitu a vazbu na toto území, a zároveň slouží ke zviditelnění místní produkce.
Komise rovněž rozhoduje o obnovení certifikátů výrobců, jimž platnost značky „vypršela“. O toto obnovení požádalo dvacet dva stávajících výrobců - mezi nimi: Zbyněk Poštulka s proslavenými Tvarůžkovými moučníky z Loštic, Hana Kuželová z Křelova, která peče bíle zdobený dekorativní perník, Ondřej Špunda z Mezické moštárny s oblíbenými přírodními ovocnými mošty, Miluše Hlavinková z Litovle, která vyrábí užitkovou keramiku, Petr Bárta z Bouzova, se svými dřevěnými šperky, Miloslava Vlková z Příkaz s tkanými výrobky, Jan Vlk z Příkaz, který nabízí kovářské výrobky, Jiří Tomanec z Měrotína, s originálními bronzovými šperky, Jarmila Podhorná z firmy Naděje, která nabízí bylinné tinktury a výluhy z lupenů, Alois Slepánek z Brodku u Konice s kartáčnickými výrobky, Věra Doležalová z Horky nad Moravou, která zdobí Hanácké kraslice, Ivana Bělařová z Čech u Přerova se svými keramickými výrobky, Zdeněk Grňa z Dřevohostic, který peče svatební koláčky, Eva Luljaková z Dřevohostic, která nabízí medový zdobený perník, Marta Nevrlá z Čelechovic na Hané se šperky a korálky z vinutých perel, Drůbežárna Holešov s tatarskou omáčkou a pochoutkovou majonézou, Radmila Červinková z Říkovic, která vyrábí tinktury a sirupy, Renáta Janošová z Přílep s kabelkami a taškami „Jolanetta“, Kateřina Majerová z Němčic nad Hanou, která šije originální oděvy s ručním autorským potiskem, Mohelnická zemědělská a.s., která pěstuje ovoce z Úsovska a společnost TAGROS z Troubelic s masnými výrobky.
Nejbližší kolo další certifikace regionální značky se uskuteční na podzim 2015. Značku Haná uděluje MAS Moravská cesta se sídlem v Července, kam se mohou výrobci, řemeslníci, producenti a poskytovatelé služeb se svými žádostmi obracet.