Startuje další ročník soutěže Regionální potravina

Umíte vyrobit nejlepší sýry, klobásky nebo třeba upéct ty nejchutnějších koláče? Pak byste měli zbystřit. Máte totiž opět možnost přihlásit se do soutěže Regionální potravina Olomouckého kraje. Termín pro podání přihlášek je do 25. května. Soutěž letos proběhne už potřinácté.

„Značka Regionální potravina je jedním z nejvyšších ocenění kvality v České republice. Zákazníka utvrzuje v tom, že se jedná o výrobek z regionálních a také ryze českých surovin. Navíc nejde jen o propagaci konkrétních výrobků, ale také celého Olomouckého kraje,“ řekl Jan Šafařík, náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje a rozvoje venkova.

Soutěž je určená pro malé a střední regionální producenty do 250 zaměstnanců. Hodnotí se výrobky v devíti kategoriích.

„Zemědělský nebo potravinářský výrobek, který je předmětem žádosti o udělení značky Regionální potravina Olomouckého kraje, musí být vyroben na území Olomouckého kraje a nejméně ze sedmdesáti procent ze surovin z Olomouckého kraje, nebo, je-li to z objektivních důvodů nutné, z České republiky s odůvodněním, proč nepochází surovina z Olomouckého kraje. Hlavní surovina pak musí být ze stoprocentně tuzemského původu,“ popsala pravidla krajská koordinátorka soutěže Jana Neradilová.

V případě, že máte zájem zúčastnit se letošního ročníku soutěže, kontaktujte pro podrobnější informace krajskou koordinátorku soutěže Janu Neradilovou - a to na telefonním čísle 728 730 428 nebo e-mailu: oakpr@volny.cz. Informace o soutěži je možné získat i na webu soutěže www.regionalnipotravina.cz.  

Slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční 29. září na festivalu gastronomie a nápojů OLIMA na Výstavišti Flora Olomouc.