Kvalitní výrobky dostaly označení Regionální potravina Olomouckého kraje

Sedm výrobků včera na Výstavišti Flora Olomouc získalo ocenění Regionální potravina Olomouckého kraje. Ve třetím ročníku této akce, při níž odborná porota hodnotí vůni, chuť, správné označení a dodržení příslušných norem, soutěžil celkem 64 produktů. Těm nejlepším předal ocenění náměstek ministra zemědělství Tomáš Šimčík, hejtman Martin Tesařík a ředitel Státní zemědělské a potravinářské inspekce Olomouckého kraje Jindřich Smička.

Ocenění získala společnost Váhala a spol. za tenkou farmářskou klobásu, Zdeňka Horníková z Farmy Zdeňka za šlehaný tvarohový krém s kakaem Porubáček a Jitka Haberlandová z Cukrářství a pekařství Mezice za hanácký koláč. Uspěl také Michal Hrdlička se zrajícím sýrem Brníčko. Porota dále ocenila Pivovar Zubr za pivo Zubr Gold, Bezlebovu rodinnou konzervárnu za šípkový džem a Tvarůžkovou cukrárnu Ing. Zdeňka Poštulky za tvarůžkovou roládu.